22 січня 2012
Заява Донецької обласної організації з приводу подій у Донецьку та Артемівську 22 січня 2012 року

Донецькі комуністи в чергове засвідчили своє генетичне несприйняття єдності України. Продовжуючи злочину традицію, комуно-фашистських напівбандитських ватажків, на кшталт Артьома-Сєргєєва, роблять будь-що аби розшматувати нашу батьківщину, посіяти ворожнечу між українцями. Ось і тепер, напередодні Дня соборності, "таваріщ" Кравченко заявляє про можливі кровопролиття між прихильниками комуністів, і тих, хто урочисто відзначатиме День соборності. А 22 січня в Донецьку та Артемівську організовуються провокації. Комуністи, комсомольці, "никто кромє насовці" з матюками і камінюками намагались перешкодити проведенню урочистостей. У зв'язку з цим Донецька обласна організація ВО "Свобода" зробила політичну заяву:

"Події під час святкування Дня соборності України 22 січня 2012 року на Донеччині доводять також, що у Донецькій області та в місті Донецьку не існує законної влади. Всупереч вимогам законодавства міська влада Донецька допустила антиконституційні провокативні контрзаходи промосковських організацій та із задіянням провокаторів не без допомоги міліції намагалась зірвати урочистий мітинг із нагоди Дня соборності України, чому завадило потрапляння цього інциденту до об'єктивів телекамер загальноукраїнських телеканалів. Знаючи наперед про підготовку провокації проти патріотів, влада нічого не зробила, щоб запобігти провокаціям. Треба відзначити заяву міністра Д.Табачніка, який стверджує, що Україна своєю єдністю завдячує "пакту Молотова і Ребентропа"!

Таким чином, мусимо наголосити, що донецька обласна і міська влада активно сприяє розбрату у суспільстві потураючи поширенню сепаратистських настроїв серед мешканців краю.

Відповідальність за це персонально несуть очільники Донецької обласної ради Андрій Федорук, Донецької обласної державної адміністрації Андрій Шишацький та голова Донецької міської ради Олександр Лук'янченко.

Нечипоренко Оксана