1 вересня 2011
Резолюція віча національно-патріотичних сил міста Слов'янська

Слов'янському міському голові.

Штепі Н.І.

Шановна пані голово!

24 серпня п. р. з нагоди 20-річчя Незалежності України відбулося віче національно ‒ патріотичних сил міста.

У зібранні взяли участь представники міських політичних і громадських організацій національно-патріотичного спрямування, а саме: ВО "Свобода", ВО "Просвіта ім. Т. Шевченка, "Батьківщина" (міста і району), "Реформи і порядок", молодіжна організація "Сокіл", Всеукраїнське товариство політв'язнів і репресованих, всеукраїнське об'єднання ветеранів, комітет захисту України.

Подаємо Вам резолюцію Віча.

Резолюція віча національно - патріотичних сил міста Слов'янська від 24.08.2011 року.

Враховуючи конституційні засади самоврядування, подаємо такі вимоги віча для виконання міською владою.

1. Перетворити місто Слов'янськ у найкраще в області місто за чистотою і порядком, справжнє місто- курорт.

2. Завершити будівництво пам'ятника Тарасу Шевченку відповідно до проекту.

3. Спорудити пам'ятник жертвам політичних репресій і голодомору 1932-33 років.

4. Встановити пам'ятник видатному земляку поету Михайлу Петренку.

5. Встановити меморіальну дошку на честь народного артиста Д. О. Мілютенка, який народився у Слов'янську.

6. Прибрати з центрального майдану міста пам'ятник В. Леніну.

7. Розпочати процес перейменування вулиць, які названі іменами лідерів чи на честь подій так званої громадянської війни та совєтського союзу.

8. Забезпечити виконання законів України щодо заборони та відповідальності за тютюнопаління, розпиття алкогольних напоїв, нецензурну лайку у громадських місцях. Провести серед слов'янців роз'яснювальну роботу.

9. Посилити боротьбу з амброзією та іншими шкідливими рослинами, проводити дні прибирання під гаслом "Слов'янськ без амброзії".

10. Заборонити спалювання сухого листя і сміття у дворах та на вулицях.

11. Визначити місця для вигулу собак та інших домашніх тварин, посилити контроль за дотриманням громадянами порядку вигулу собак з намордником та повідком.

12. Повернути місту 33 ялинки, які знищив попередній міський голова, однопартієць теперішнього голови.

13. Надати Слов'янську вигляду українського міста, зобов'язати господарів усіх форм власності встановлення рекламних вивісок, щитів державною мовою.

14. Оголошення зупинок у міському транспорті, об'яв на автовокзалі та на залізничному вокзалі вести українською мовою.

15. У дошкільних і навчальних закладах, які мають статус україномовних, навчально-виховний процес вести українською мовою.

16. Забезпечити додержання конституційних гарантій щодо всебічного функціонування української мови як державної у всіх сферах суспільного життя.

17. Зобов'язати посадових і службових осіб органів самоврядування вживати українську мову як мову офіційного спілкування.

18. Припинити антиконституційну практику призначення на посади в органи самоврядування осіб, які не володіють державною мовою.

19. Вважати посадових і службових осіб, які під час виконання ними службових обов'язків нехтують державною мовою, такими, які не відповідають займаній посаді.

20. Забезпечити право громадян на одержання інформації про роботу органів місцевого самоврядування у засобах масової інформації державною мовою.

21. Сприяти виділенню земельних ділянок для будівництва українських церков та релігійних споруд.

22. При влаштуванні святкових заходів брати до уваги, що дві третини слов'янців ‒ українці і мають право бачити і чути не лише танці живота та інших частин оголеного тіла та чужоземну попсу, а й українські пісні, мову, танці та музику.

23. Не переносити офіційне відзначення державних свят на інші дні.

Співголови віча: Голова Слов'янської міської організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" О. Нечипоренко Голова Слов'янського об'єднання Всеукраїнського товариства "Просвіта" імені Тараса Шевченка В. Савенко