24 травня
У Бахмуті може нарешті з'явитися вулиця імені Дмитра Чернявського

24 травня 2017 року відбудеться сесія Бахмутської міської ради, на яку буде вчергове винесено питання про перейменування вулиці 60 років утворення СССР на вулицю імені Героя України Дмитра Чернявського. У зв'язку із цим небайдужі краяни збираються о 9:00 біля міської ради, аби задекларувати проукраїнську позицію мешканців міста.

Досі перебування блокував українофобський склад міськради. Також не раз промосковські сили розбивали пам'ятну дошку на честь першого загиблого в московсько-українській війні Дмитра Чернявського.

Однак місто стоїть під українським прапором, там мешкають патріоти України. Тому справедливість має бути встановлено ‒ у місті, де жив Дмитро зі своїми батьками.

13 березня 2014 року свободівець Дмитро Чернявський став добровольцем у донецькій самообороні, яка лише починала створюватися. Серед її завдань була й охорона учасників проукраїнських мітингів за єдність України в Донецьку. Проросійські активісти, яких було переважно звезено із російського Ростова-на-Дону, атакували проукраїнських активістів. Центральний майдан Донецька того вечора перетворився у справжнє поле бою. Дмитро зазнав підступного ножового поранення, захищаючи відхід мирних демонстрантів. Він помер у кареті швидкої допомоги дорогою до лікарні. Більше про постать: Дмитро Чернявський" rel="nofollow">svoboda.org.ua

Важливо підкріпити чисельністю вимогу декомунізації та вшанування пам'яті Героя України, мешканця Бахмута Дмитра Чернявського. Тому місце збору ‒ 24 травня о 9:00 біля Бахмутської міськради.

Прес-служба Донецької обласної організації ВО "Свобода"